Älsklingens nya kärlek...



Lilly heter älsklingens nya kärlek - själv känner man sig rejält brädad!!!

Ostkroksbakelse!!!

Älsklingen fick för sig att gotta till sig med nått smarrigt ikväll, bjöd över AN och BN på lite trevligt sällskap och denna goda härlighet :)



Han är duktig mitt gohjärta <3

Skärtorsdag

Det är ju helt otroligt vad tiden går fort fram... Hinner inte riktigt med! Så mycket som skulle behövas göras, köpas och fixas... men tiden, pengarna och orken liksom finner sig inte. Å nu är det redan PÅSK! Skärtorsdagen.. dagen jag älskade som barn, när man fick klä ut sig till påskkärring och skramla ihop godis och pengar i höghusen man bodde.

Denna skärtorsdag åker lilltrollet till sin pappa och stortrollet ska vara hos sin farmor. Alltså kommer jag och älsklingen få en barnfri påsk. Känns skönt på ett sätt, men samtidigt känns det lite tråkigt att inte kunna klä ut ungarna och gå runt med dem, precis som när jag var liten. Inget påskpyssel, målande av ägg eller ens mysa med påskägg tillsammans. 

Men vi ska nog försöka göra det bästa av situationen iaf, får väl sätta mig med älsklingen och måla ägg istället... TVINGA honom att vara med och påskäggsmysa med mig oxå ;) skrattar. Vi får väl se hur det går?!




Ingen vanlig frukost!!!

Idag klev vi upp tidigt hela familjen och följde med AN och IN till Ikea och åt en stadig och jättegod frukost!!

REKOMMENDERAS!!!!

29kr och du får äta hur mycket du vill!

Varit dålig...

... på att sätta ut recept och annat smått och gott här på bloggen... Beklagar detta och ska se till att hitta rätt på lite smarrigheter åt er framöver... hitta rätt på allt jag gjort i skolan igår och kände, "åååå vad jag vill dela med mig av detta till mina vänner och kanske ta några till bloggen!" Så ni får ha lite tålamod med mig, så kommer det snart :)


ÄNTLIGEN!!

Har jag fått grabbarna att städa... Hela dagen har det varit skitsvårt att få dem att inse att de måste städa. Att de inte ska bo i ett bomnedslag... Det har varit grin, bråk, tjafs och höga toner till och från!!! *Nära sammanbrott*

Det vart att ta till drastiska åtgärder... Mamma fick sitta på en pall inne i rummet, för att de inte skulle börja leka eller bråka med varann... då började det rinna på. Men så vart det tjafs igen och mamma fick NOG!!! Fram med sopsäcken och så fick de välja ut 6 saker som de ville behålla + småbilarna, resten fick de själva stoppa ner i sopsäcken... Men ÄNTLIGEN är det städat och nu sitter de och leker tillsammans... 

Ibland får man verkligen testa på sitt tålamod... och jag kan lova att jag, med mina hyper hormoner nu fallit i gråt mellan varven oxå. Gömt undan mig på rummet och brytit ihop... andas, räknat till 10 och börjat om. Men nu pustar jag ut och ska sätta mig och vänta in klockslaget 20.00. Då börjar VP!!! YES!!! Veckans höjdpunkt!

Så här har nog mamma sett ut idag... MONSTER ALERT!!

Och såhär har ungarna varit mellan varven...

Kickboxer i magen...

Man kan inte tro annat än att denna lilla bebbe i magen, kommer bli en kickboxer eller nya karatekid!! Jisses vad sparkas och det slåss där inne i magen... så att man tror den ska möblera om varenda litet organ som kroppen innehåller. Tror den är irriterad över att det börjar bli så otroligt trångt där inne kan jag tänka mig... 

Samtidigt är det ju otroligt mysigt att känna den lilla krabaten där inne oxå =) Man blir glad när man känner h*n där inne och det liksom är ju ett bevis att det lever och växer. Så jag klagar inte, bara att jag tror det blir en vilde av denna ;)


Dagens hyss!!

Lilltrollets hyss för dagen!

En hammare och en spik, in på rummet och spika i sängen... "Jag vill ju ha en krok på min säng" var ursäkten idag...

Vart får han allt ifrån och han kommer då åt att hitta rätt på allt oxå... Vad gör man?!


Skoldag 2 för stortrollet...

gick även idag bra, förutom en insident på badhuset. Han svingade med sin påse ( blöta badkläder och handuk i) mot några klasskompisar. Det skulle tydligen gjort ont och detta tog Läraren A upp med mig, när jag hämtade stortrollet. Jättetråkigt att höra och ska ha en diskution med honom nu, om vad som faktiskt hände och varför han gjort så!?

Vill ju inte att det ska slå tillbaka på nya skolan och han börjar slåss och håller på mot andra... bara för att han utsatts för det tidigare. Nej, här blir det att hela tiden intala stortrollet om att: "Som du vill att andra ska vara mot dig, ska du själv vara mot andra!" VAD TROR NI OM DE?!

På eftermiddagen, for vi alla ner på biblioteket här i byn och såg på stortrollets klass och andra 1an, ha liten konsert. Jättegulliga var de allt och de bjöd på kaka och saft efteråt. (Bild kommer senare... är på älsklingens tele)


Pyroman son!

På något vis, kom lilltrollet över en såndära grilltändare... ni vet sån med långt skaft för att inte bränna sig...

Vilket fall som helst så fick han för sig att smuggla undan den, bakom ryggen på älsklingen. (Detta var när jag hämtade stortrollet från skolan igår.) Och älsklingen började fundera varför det luktade bränt!!! 

Ut i köket, kolla så inte det var nått på spisen... men icke... In på barnens rum och mycket riktigt.. där sitter lilltrollet och har eldat på sängkanten och på en karton... HADE JU KUNNAT SLUTA I KATASTROF!!!!

Så från och med nu ligger allt som har med eld och tändare låååångt upp i skåpen! 


Min tvkväll!!!

ÄNTLIGEN ONSDAG!!!

Ikväll är det äntligen dax igen... YES! Grays och Off the Map!!!

Problemet är bara att jag är så aptrött, skulle kunna sova för natten redan nu... Helt sanslöst trött!!! Men ska pina mig, ska se MINA program och hålla ögonlocken öppna hela tiden... SKA SE DET!!! hahahaha





Önskar er alla en trevlig kväll... 



Vilken lättnad!!!

Första dagen på skolan har gått helt galant!!! Stortrollet trivs och kom hem glad! Det värmer ett oroligt mamma hjärta, efter att ha vetat hur det varit i andra skolan!!!

Efter ett samtal med Läraren A, så har tydligen gamla skolan misstolkat stortrollet. Han ligger inte efter, han är duktig och kan mer än vad de har sagt till nya skolan. Han behöver bara öka sin självkänsla och lita på sig själv, att han kan! Så det ska vi jobba med!!!



Stortrollet precis innan skolstarten i nya skolan...

Föräldramöte på nya skolan

Igår var jag och stortrollets pappa på första föräldramötet i nya skolan. Det var faktiskt mer intressant än vad hade väntat mig. Fick mig en ganska bra inblick i hur det fungerar i den nya skolan och framförallt i den nya klassen. Deras lärare kommer nog vara bra för stortrollets framsteg framöver. Men rätt attityd från henne och en massa jobb från mitt och pappans håll kommer detta bli kanon tror jag!!! Eller iaf så hoppas jag verkligen på det. En nystart för stortrollet, är det bästa, att få komma bort från allt skit i gamla skolan.

Hipp hipp hurra för nya tider!!!


Så imorgon bär det iväg med honom till nya klassen, mamma ska vara med någon timme sådär på förmiddagen. Stortrollet säger att det känns spännande, men jobbigt att jag ska vara med skrattar. Men det är bara att gilla läget... för det är fröken A som har bestämt det :D Iaf lite skoj för mig ;)

Ikväll ska vi skriva ett rutinschema jag och stortrollet tillsammans, bestämma läxtider och pluggning, tv och datatider, lektider och lite annat. Allt för att vi tillsammans ska komma överens om när, var, hur osv... så inte det ska bli massa bråk i början. När man är van vid annat, är det ju svårt att ställa om sig över en natt, så vi ska göra det för att "komma ihåg och inte glömma" som stortrollet sa. Lilltrollet ska oxå få ett eget schema, eftersom han vart lite sur när storebror skulle få men inte han... men här fixar vi galoppen iaf :) Så lilltrollet blir säkert nöjd han med innan kvällen är över :D



Mera mage...




ber om ursäkt för mina vackra miner ;)

Älsklingens morgonbak...





Ett litet morgonexpriment =)

Men gott som attan vart det!!!

10 april 2010 (bebbemage)



Nu börjar jag känna mig som en tjockis.... skrattar




Vet inte om det vart så lyckade kort, men får väl försöka en gång till senare...





.




...



Som följer och läser min blogg!!!
Otroligt skoj!

Ett speciellt tack till Sanne, som kommenterar och läser flitigast!

Sen tack även till Maria, som skrev att hon tyckte om min blogg!
Sånna kommentarer är alltid välkomna!



Påskhysteri...

Alltså, det gäller ju inte bara påsken... julen, alla hjärtans dag, midsommar, halloween... ja alla dessa helgdagar som ska vara så hysteriskt... Låååångt långt innan det ens är dags, finns det massa saker att välja mellan i butiker, man ser som nu inför påsken, ÄGG!!! ägg ägg ägg överallt, i alla dess former, färger! Fjädrar, buskar, pinnar, höns, små söta kycklingar... Ja ni fattar vad jag menar?!

Jag gillar påsken med alla dessa färger och myset med godis från påskägg... Älskar att se dessa små påskkärringar som springer runt under skärtorsdagen. De är ju för gulliga... och vill mina grabbar vara påskkärring även de i år, så absolut ska de få vara det oxå. Men varför så överdrivet med allt?, det är min fråga... Flera månader i förväg?!

Kanske bara jag som känner såhär?!



Jag är bara ute efter sötsakerna ;)

Vad ska man göra?!

I helgen ska jag och älsklingen vara helt barnfri... det var ett bra tag sedan nu, och det ska bli så otroligt skönt. Jag älskar mina barn, men ibland behöver man en liten paus som mamma och få bara vara en liten stund =)

Den stora frågan är bara: VAD SKA VI HITTA PÅ ATT GÖRA?!




Tvätt - denna tvätt!

Den finns där alltid och när man lyckat få bort berget, börjar det direkt fyllas på... Ja denna tvätt!!! 

Idag var det min tur igen... 7-11, men så känns det bra igen att berget försvann ;)


Graviditeten fortsätter

Och det är väl bara bra det!!!

När kommer bebisen?!

Imorgon enligt mens är jag i vecka 31, men enligt ultraljud så är jag i vecka 29! Detta gör mig totalt förvirrad och ärligt lite irriterad också! För om någon frågar mig... när ska du ha barn... så måste jag svara "tja nån gång mellan den 17 och 29 juni"  Så jag vet inte riktigt vad jag ska lita på för utgång av detta...

Mina 2 tidigare graviditeter, så har jag ju gissat ganska bra ändå. Stortrollet var beräknat till den 30 januari, 2003. Jag tippade på 7 februari, men han kom den 4 februari... Lilltrollet skulle enligt ultraljud komma den 12 juni, 2006. Jag gissade på den 6 juni och han kom ut till oss den 7 juni! Så mmm har suttit och räknat, funderat och kikat lite... och jag själv tror att jag ligger på midsommarafton... Men vi får väl se hur rätt eller fel jag har!

Extra ultraljud (Tillväxtkontroll)

Den 29 april, ska vi på ultraljud igen och kolla så bebben växer som den ska. Både jag och älsklingen är otroligt nyfiken på vad som ligger och kickar i magen, så funderar skarpt på att ta reda på vad det är. Älsklingen är helt övertygad om att han ska veta, för att det ska  underlätta för inhandling osv. Själv är jag lite sådär... både vill och vill inte. Klart som tusan att jag är nyfiken... LITE för nyfiken! skrattar Men jag vill samtidigt att det ska bli en överaskning...

Gissa könet!!!

Jo, det är som sagt den stora sporten i våran omkrets just nu... folk gissar hit och dit, säger att: "ja, men du ser ut så, såklart att det är en...." , "eftersom du mått som du gjort... så är det en... " Vissa är mer säkra än andra, tror de iaf skrattar. Pappa sa till mig en gång, "eftersom jag fick alla jänterna, är det du som står för pojkafödandet" Och nja hittills har han ju haft rätt, eftersom jag har 2 söner. Stortrollet tror på en flicka stenhårt... och lilltrollet vill helst ha en lillebror... men säger att det spelar ingen roll.. "jag blir ju storebror iaf". Så söt!
De här testerna på internet vet jag inte så mycket om de stämmer, de visar lite olika resultat. Så man kan nog gissa i en oändlighet egentligen... bara tiden som kan utvisa med säkerhet!

Bebis-i-mage-bild!

Många som vill att jag sätter ut magbild på mig själv, nu när jag är gravid. Lovar att jag ska fixa det, har varit lite dålig på att göra det bara. Kanske får be älsklingen om hjälp, då vi inte har någon helkroppsspegel att fota sig själv i. Men ärligt talat är jag inte så förtjust i min egen mage... tycker alla andra har så otroligt fina bebismagar, å jag känner mig mest pluffsig och dann... Men jag lovar... det kommer ett fota inom snar framtid... Har ju faktiskt lagt någon på facebook. Så varför inte bloggen också.

Glukosbelastning

Var ju på ett extra glukosbelastnings test igår, verkligen efterlängtat... eller INTE!!! Men det gick inte allt för bra faktiskt. Förr har de alltid gnällt på mig om att jag förbränner glukoset för fort!!! Alltså att jag kommer dit och har 5 och går därifrån med 4... så det blev en smärre chock, när sköterskan sa att jag låg på 9,9... och gränsen för graviditetsdiabetes ligger på 10!!! Så nu lär jag väl få lite gnäll för detta också... men jag äter som jag brukar och har inte lagt till nått så extra heller... så... ja bara vänta och se hur det går. Men då får iaf barnmorskan något att ta upp på nästa möte... "du måste gå upp i vikt, du har gått ner för mycket! " så lät det förra gången... så ska bli intressant nästa omgång!

Foglossningar

De blir då bara värre och värre... vissa dagar kan jag inte ens gå upp från sängen... utan att skrika aj och gråta. Detta gör mig så arg, att jag kämpar mig upp iaf... jag kan inte ligga och bara vara, man har ju annat man måste fixa och göra också. Det är ju inte i höfterna eller ryggen, där jag varit med om att det varit under föregående graviditeter... Utan blygbenet... ack detta stackars blygben... undrar när det brister och går av... känns som vilken dag som helst nu!!! Irriterande att det ska göra så fruktansvärt ont bara. Men får väl vara glad att jag bara har det lilla problemet, då jag fick foglossningar väldigt tidigt med de två andra barnen. v16 och v8 var det då, så jo oki, jag får vara glad ändå :)

Nu får det vara nog med graviditetsnack för idag... 

Kram och Kärlek <3





Stortrollet byter på onsdag!!

Så spännande!!!

Stortrollet kommer få börja sin nya skola på onsdag!! Jag som mamma är ju helt uppspelt. Läraren verkar jättego och mysig också. Underlättar att känna förtroende för dem redan innan stortrollet börjar där. Och på måndag ska vi på föräldrarmöte för första gången där, både jag och pappa M. Efteråt ska vi har litet privat möte med läraren och se hur vi ska kunna göra det bästa möjliga, för att Stortrollet ska få en bra start och känna sig välkommen i den nya klassen.

Ser verkligen fram emot detta och hoppas att stortrollet snart kommer må bättre och känna sig väl till mods igen!


Varit utan internet ett tag.. men nu är jag tillbaka...

Att några dagar utan internet kan kännas så skumt... å så ovanligt. Helt otroligt vad det är beroende framkallande!!! Andra som känner så?

Fördelen är väl att man gör annat istället, den tiden man hade slängt ut på facebook och andra sidor.



Helgen som varit..

Fredagen:

Innebar studebesök på Ljustadalens skola, för stortrollet och mig. Mycket givande möte med rektorn och lärare. Känns bra och det verkar som det blir flytt redan innan påsk.

For på en liten tur och handlade till middagen som bestod av Kyckling/pasta sallad. Vilket INTE ALLS tilltalade stortrollet, vilket det blev ett helsikes liv om.

Men här gör vi inga undantag, det som serveras serveras, och gillar man det inte, får man gå hungrig.. tills nästa gång man ska äta... Hårt?! Ja, kanske, men för att få honom att inte vara så matkräsen, måste jag tyvärr gå hårt mot hårt!

Kvällens höjdpunkt var när VD började... sen var jag så trötter, att det begavs sig till sängkammaren. Men älsklingen, som är lite mer känslig än jag, kunde inte sova, pga bråk och skrik från grannarna. En snefylla tror vi det beror på. Så han sov på soffan en stor del av natten, och själv vakna jag bara mellan varven av det. JÄKLA GRANNAR att ställa till det... är ju mysigare att ha älsklingen bervid sig!!!

Lördagen:

Barnen väkte oss vid 8 tiden och sen var det ju full rulle. For på Elgiganten och inhandlade kopplingar till antennsladden, så barnen får egna kanaler på sitt rum oxå.

Efter det hade jag så hemskt ont i mitt blygben, så var tvungen att lägga mig ner en stund på soffan. Somna faktiskt, medans barnen busade på rummet och älsklingen satt vid datorn.

Efter ett tag kom Ida och Stig hit för att hjälpa oss borra i betongväggen... vi har ju ingen slagborrmaskin själv. Så bra när man har vänner som kan hjälpa till =) TUSEN TACK!!! Så nu har vi en jättefin hylla uppskruvad på väggen i köket! LOVLEY!!

Grillpermiären vi tänkte ha, vart ju bara "blöjparty", grillarna tog sig inte, så vi fick steka köttet och göra allt inne. Men vi surar inte... bättre lycka nästa gång!!! Pappa/Morfar som var bjuden på middag, njöt iaf :) Och barnen, båda två, åt som aldrig förr... GOTT!!! var det vi fick ur dem skrattar.

Efter den misslyckade permiären, begav vi oss till Anki och fick oss lite fika och socialt umgänge. Regnbågsmuffins med jättesöt glacyr fick vi! JÄTTEGOTT!!! Hoppas på att Ida har fotat dem, så vi kan få lägga upp dem här på bloggen...

Hem och ungarna fick se på film innan nattning, och inget bråk för att lägga sig, lite små samtal och sen vart det tyst. Själv roade jag o älsklingen oss med att se på nån jättekrockodil som var på jakt... uff... gillar inte sånna filmer, vart tvungen att kliva upp ur soffan några omgångar... skrattar...

Söndagen:

Är iofs inte slut ännu, men man känner av att helgen börjar närma sig sin ende. För stortrollet ska åka hem till sin pappa och så blir vi bara 3 igen. Men idag lät grabbarna oss sova till kl 9!!! Sovmorgon! Underbart som bara den, det behövdes verkligen.

Ställde mig och diska, älsklingen hjälpte stortrollet att fixa till ett spel på datorn, och lilltrollet tog sig ett bad. Underbar start på morgonen faktiskt. När lilltrollet var klar, hoppade stortrollet ner i badet och lilltrollet tog över datahanteringen. Gick väl lite sådär... Men han lär sig med tiden han oxå :)

Nu har vi precis ätit lunch (pannkakor och rårörda blåbär) gott!! Länge sedan jag åt pannkisar, men orkade ju bara 2 små fjuttiga ena... orkar inte äta så mycket nuförtiden... det sätter stopp!! Men jag tror att barnmorskan kommer bli glad, för jag tror inte att jag gått ner nått mer... (Hon skällde på mig om det sist vi var där)

Disken kallar!!! Vi hörs senare...




Tandtrollsbekämpning



Gla´fis som bekämpar sina tandtroll... Tummen upp för tandborsten!!!

Lilltrollet testar traktor...



Alltid lika kul att följamed morfar på äventyr =)

PAIN!!!

Tänk er att någon försöker klyva erat blygben... minsta lilla steg eller rörelse är en pina!!!



Har haft foglossningar innan, men denna gången har jag bara "ett brytet/kluvet blygben" och det känns värre!!!

Stortrollet vill byta nu...

... helst redan i fredags när vi var där... men liiite mer tålamod än så får han ha. Efter studiebesöket idag, så sa rektorn att han skulle få börja redan innan påsk, bara för att vänja sig vid den nya skolan och få komma in i klassen ordentligt. För då känns det bättre till hösten då han börjar i 2an. 

Stortrollet var helt överväldigad över hur stor skolan var, "mamma jag känner mig lite förvirrad, med alla dörrar, korridorer... det är ju så stort här - men coolt!" Skrattar, hans egna ord om den nya skolan. Och jag kan hålla med om att det var stort... jag själv skulle nog gå vilse där, om vi inte haft med rektorn!!!

Fick träffa klasslärarna från 1:an och även specialpedagogen, sjuksköterskan och sen ska vi även få träffa kuratorn vid ett annat tillfälle. Man måste se till att alla som ska vara inblandad i en bättre skolgång för stortrollet, kopplas in redan i starten.

Nu hoppas jag bara att det blir bätter, inget förändras över en natt, tålamod och massa massa arbete!!! Det är vad som gäller en tid framöver nu... Men inombords känns det bra och stortrollet verkar känna att det är rätt oxå.

Här ska stortrollet gå!!!


Byte av skola...

Idag ska jag hämta hem stortrollet från skolan lite tidigare... För vi ska på en annan skola och göra ett studiebesök. Anledningen till bytet... som förhoppningsvis sker snabbt, beror på mobbning och en skola som inte bryr sig eller sätter in resurser för att lösa problemet. Så såg ingen annan väg ut, än att stortrollet får byta skola och börja om på nytt här hos oss!!!

Det skär i en mammas hjärta, då ens barn far illa och tappar koncentrationen på skolan, pga nått så hemskt som mobbning. Jag har pratat med både BUP och ett annat ställe, där man hanterar barn som blivit utsatt för hemska påhopp och annat. De tycker jag gör rätt som tar bort honom från helvetet!!!

Så vi får väl se vad storkillen säger, när vi varit där... UPPFÖLJNING KOMMER!!!


RSS 2.0