Idag är det torsdag...

... vad det går fort!!!

Fick liiiite sovmorgon idag iaf, skönt faktiskt att lilltrollet inte kom och väckte mig förrän vid 8 tiden:) Var bara upp och hoppa ner i soffan med lite youghurt och banan till tvmys med lilltrollet. 

När älsklingen vakna ringde vi till pappa/morfar och hörde vad han sysslade med, tänkte ev lämna liltrollet med honom en stund och åka till AF och fixa lite med papper, men pappa/morfar hade varit så dålig under natten, så det kändes inte alls bra att fråga honom, istället sa vi åt honom att hålla sig hemma, så var vi snart där.

Åkte på affären och köpte frukost/lunch och åkte ut till honom med det. Åt tillsammans och hade en mysig stund faktiskt. Surrade lite, lilltrollet lekte lite och sen var det dags för oss att åka iväg igen... 

Till seconhandbutiken och köpte en tv, så att barnen får en egen på sitt rum, vilket jag vet kommer uppskattas otroligt mycket!!! =)

När vi kom hem, stack lilltrollet ut och lekte direkt med lilla C, INs dotter, eftersom de var på lekplatsen här intill. Tror de var ute i minst 1 timme. Surra lite skit med IN och hennes vän J, medans barnen var ute med A. Vi fick för oss att åka till Öb och handla billigt tvättmedel, så A tog med Lilla C och lilltrollet till Ins mamma AN för att fortsätta leka. 

Så jag lämnade älsklingen ensam hemma, en lättnad kan jag tänka mig... å så for jag och IN till Öb. Jo, där fanns ju tvättmedlet för 19kr (1,3 kg) tyckte det var ett bra pris, det vart oxå 3 engångs grillar, eftersom vi ska ha premiär i helgen =) sånt gillas!!! Två olivburkar vart oxå inköpt... jag har ju som sagt mina NEEEDS!!! MJÖLK och OLIVER skrattar... å allt vad som heter sött ;)

Surra lite med AN när jag hämtade upp lilltrollet hos AN, alltid lika trevligt att surra med henne :) Tack för att lilltrollet fick vara där!!! Och ser fram emot besöket imorgon :D

Smakade faktiskt mitt livs första Risen idag... å min upplevelse var inte som i reklamen iaf... utan: "Jädrar vad stor den var i munnen" (det kändes lite dumt nu när jag skrev sådär, men ... jaja... e ju jag som skriver så vad förväntar vi oss :P hahahaha. Tyckte också att det var otroligt jobbigt att tugga den, så nej... Risen är inget för mig... men ja... nu har jag iaf testat!

Middagen idag vart rester från igår, vart ju en del pizza kvar igår, då vi gjorde 2 hela ugnsplåtar skrattar. Men e ju mat det med. Så e det ju dumt å slänga mat... Ekonomiska vi är va?! skrattar

Nu ligger lilltrollet i sitt rum och kikar på sin tv, film... först var det "Alvin och gänget" men det övergick till berättarsagor från Hc Andersen... lugnare och mysigare... så han sover kanske snart... Förhoppningsvis!!

Sköt om er och massa kärlek till er alla!!!

Detta uppskattades...

...av en liten gokille!

Motiveringssamtal???

Jag var på ett sk "motiveringssamtal" på vårdcentralen igår... men om det var så mycket motiveringssamtal vet jag inte....

"Vi kan inte hjälpa dig!" var det första jag möttes av... oj vilken bra motiveringshjälp!!! VERKLIGEN!!!

"Eftersom du är gravid, kan jag faktiskt inte hjälpa dig, så här har du lite broschyrer och sluta röka schema för att kunna sluta röka. Det är ju bara att sluta röka, ALLA KAN SLUTA!"

OJ!!! Gick ditt för att få stöd och hjälp att hitta rätt väg, men kändes mest som bortkastad tid... Min barnmorska sa ju att det skulle vara såååå bra, att de skulle hjälpa en att just hitta motivation, att få "lust" att sluta helt enkelt.... VILKEN NIT!!! Kan säga att jag mest kände mig som ett stort frågetecken och inte direkt glad när jag gick därifrån! Så ärligt... jag tände en cigg direkt när jag satte mig å körde hem!!! HERREGUD!!!

Enda motivation jag faktiskt har... är mitt dåliga samvete, som jag får varje gång jag tar en rök. Vilket skapar ångest och deppighet... som i sin tur skapar större röksug... å så går det som i en stor jäkla ond cirkel... JA!!! JAG ÄR NIKOTINBEROENDE... finns inte så mycket annat att kalla det... Missbrukare av nikotin helt enkelt!

Dock fick jag faktiskt lite tips som skulle få mig bort från röksuget... ÄNDRING I LIVET , kallades det så fint!

  1. MEDITERA I LUGN OCH RO
  2. TA EN VARM DUSCH
  3. TA ETT VARMT BAD I LUGN OCH RO, TÄND GÄRNA LITE LJUS!
  4. DRICK MJÖLK
  5. DRICK VATTEN
  6. ÄT FRUKT
  7. TUGGA TUGGUMMI
  8. TA LÅNGA PROMMENADER
Finns ju faktiskt lite man kan göra... som att dricka vatten och mjölk, äta frukt och tugga tuggummi... men det övriga blir så jäkla svårt... ska jag bada eller duscha varje gång jag blir röksugen, kommer jag att se ut som ett russin... och lugn och ro... det går inte med en 4 snart 5 årig överaktiv son som hela tiden vill vara med och ha uppmärksamhet... Långa prommenader med en foglossning utan dess like, är inte heller att njuta av... så... ja får väl tugga tuggummi utav bara den framöver nu och hoppas på att det hjälper!!!

Kanske tycker ni andra där ute att det vore vara ett enkelt val att sluta röka, eftersom jag är gravid och ska tänka på barnet... men det är INTE så lätt och ja jag får höra klagomål och massa tjat hela tiden, så det hoppas jag att ni överlåter till de som redan håller på.... Tack på förhand!


Flicknamn/Pojknamn




MINJA

NOVA    FANNY    ELINA

EMMIE    JESSIE    ELENA

ELINA    LOVA    KIRA

CINDY    KELLY    FELICIA

MINNA    INDRA    IZA

MILIA NIKKI     TOVE

TYRA    ARWEN    CAIZA

ELWIRA    HOLLY    MILLIE

NINNI    NOVALEE/NOVALIE

SAGA    SMILLA    ÄNGLA/ENGLA

TESSIE    TUVA    TUWA-LEE

VILDA    ZOE    AYLIE

LEA    LONE    JUNI

MILALEE LINE    EVELINA

ELLI    ANGELINA    ZOPHIA

TILA    LIV    TINDRA

MIMMI    LINE





BRIAN    BILLY    LIAM

AARON    VIGGO    TROY

RICKY    BRANDON    LOVE

RYAN    TEDDY    ALWIN

EDWIN    MELWIN    MAX

ZACK    EDDY    MILO

HUGO    ELVIN    JAMIE

LOKE LYKKE    ELIAS

VINCENT    DYLAN    LEON

DIESEL    WILLIAM    JACK

NOAH    MILTON    SANDER/XANDER/ZANDER

EMIL    ZIMON


Hittade dessa namn via såndära slumpnamns maskin på nätet och genom vänner...
De "feta" namnen är de som tilltalar mig lite extra.





HAR DU/NI ANDRA FÖRSLAG?
HUR KOM NI PÅ NAMN TILL ERT/ERA BARN?



Dagens middag...



Hemma gjord pizza!

Förr och Nu...

År 2009!!!

År 2011!!!

Vet inte riktigt om det är så stor skillnad... men nja hårfärgen är ju iaf annan... ;)

Glukosbelastining igen...

Tror inte det är sant, men jag måste gå igenom det igen, för sånna är reglerna i Sundsvall... eller nja, rekomendationerna iaf. De ansåg att jag fick göra den förtidigt i Övertorneå, så nu har jag fått en ny tid!!!

Den 6 april ska jag vara på mödra och göra om det hela igen... urk... det är ingen höjdare och neee det är inte alls gott... men å andra sidan finns det ju faktiskt det som smakar värre!! Så får väl tänka så istället.



Uppe med tuppen!!!

Japp, lilltrollet har då iaf bestämt att man ska vara uppe helst vid 7 tiden på morgonen, men å andra sidan så hinner man ju så mycket mer, om man nu är energisk srkattar. Lite youghurt och tvmys blev det iaf här!

Igår åt vi en rätt "rolig" middag som älsklingen gjort... Färgglad iaf skrattar och lilltrollet uppskattade det! Nå vad tycks ;) skrattar

Var ju som tvungen att dela med mig av detta, för jag tyckte det var ganska skoj!!!


Idag är det...



Morgonen startade med att lilltrollet kom och väckte mig kl 8. Kände mig faktiskt piggare, än vad jag brukar... så på med kläderna, slog på tvn för morgonbompa och strosade runt lite här i lägenheten. Efter en liten stund klev även älsklingen upp och då blev det att vi åt lite frukost. Rostat bröd har blivit en hitt här hemma, vilket jag inte varit så jätteförtjust i tidigare. Kanske det oxå har med graviditeten att göra.

Men däremot "HINKAR" jag mjölk som en idiot!!! ÄLSKAR DET!!!!
Älsklingen tycker dock att det går åt liiiite för mycket mjölk här hemma och att konsumtionen av den varan e lite för hög skrattar. Men är man gravid så får man väl ha sina "needs"??? VISST?!

När frukosten var intagen, tog vi bilen på en tur in till stan och lämnade in lite papper till Sundsvalls kommun, ang lilltrollets dagisplats. Vi skulle inte fått dagisplats förrän den 14 Juni, men vi hade kanske lite tur iaf, för nu får han börja den 2 Maj istället, dock inte på det dagiset vi ville ha. Men står fortfarande kvar i kön till just det dagiset.

Efter det vart det en tur till City Gross och kikade lite, inhandlade bordsmargarin, dill (som älsklingen har gjort fisksås av nu, som vi ska ha till middagen sen), youghurt till lilltrollet ( som han bara älskar) och lite pennor (som vi ska rita med och pyssla lite i eftermiddag...)

Nu har lilltrollet badat och nu leker han med älsklingen i sitt rum, ett fotbollspel som han fått av en god vän! Tack AN =) Och IN som levererade det hela:)

Själv ska jag ta tag i lite saker här hemma, fota lite och sätta ut till försäljning... Kanske lägger ut lite här på bloggen med, vem vet!? skrattar. 

Det som ska bort är: Kläder (Både barn och vuxen), lite prydnad saker, porslin och annat... Ja, är ni nyfiken, får ni väl se till och besöka mig igen... så kanske ni hittar nått skoj ;)



Verkligen stolt lilltroll!!!

Världens coolaste kille!!! Får träffa MarKOOLio :D

Stolt lilltroll verkligen och mamma är evigt tacksam till moster Emma, som tog detta fina foto!

Har ni ställt fram klockan?!


Körslaget!

Ja, nu sitter vi och väntar på körslaget... Får se hur det går för gubbens kör "järvsö - Andreas"
Hejja hejja från Sundsvall!!!

Inte vågat...

Jag har faktiskt inte vågat kika på så mycket barnkläder och andra saker till bebben i magen ännu. Det liksom tar emot, rädd att det är för tidigt osv... Men idag... kunde jag som inte låta bli skrattar... kanske börjar det sjunka in lite och hela jag börja förbereda mig för nedkomsten...

Dock vet jag ju inte om man kan kolla på tjejkläder eller killkläder ännu... Har ju fortfarande ingen aning om vad det blir för kön. Men de flesta tror faktiskt att det blir en flicka, pga min mage!! skrattar... men men... bara tiden kan visa vad det blir, om vi inte tjuvkikar vid nästa "extra" ultraljud... JAG ÄR JU SJUKT NYFIKEN!!! hahahaha

Detta har jag kikat på idag iaf:

KappAhl:  Så söta :)

Halens: Neutralt startpaket i 15-pack :) sånt uppskattas!

Ellos:  Gillade texten på denna ;)

Denna vart jag ju helt såld på... är nog lite kär <3

Det är ju jättemycket fint där ute... och ärligt talat, har jag som tappat bort mig lite skrattar, är nog bättre att sätta sig ner först och se vad vi har och sen göra en inköpslista till den lill* , Eller vad tror ni?!

Nu ska jag försöka mig på å kika lite på tv med mitt goa lilltroll R... SÅ tills vi hörs igen!!





Lilltrollet R möter Markoolio...

For iväg till Timrå efter tvättmaskin inköpet och det resulterade i att Lilltrollet R fick träffa Markoolio.
Bild på detta kommer senare, men just nu får ni ha till godo med detta lilla....


Förutom Markoolio, så fick han även träffa mostrarna Emma och Michaela, vilket var skoj, eftersom det var de tjejerna som fixade så han fick träffa idolen och få hans autograf... När det skulle knäppas kort, fick lilltrollet stora applåder och massa kommentarer... Ja ni kanske kommer förstå varför sen när ni får se bilden från Emma. Men kan säga att Markoolio fick sig nog ett litet skratt och jaaa mamma e lite stolt över sin tuffing!!! ;)

Själv inhandlade mamma lite färskost, med vitlök, paprika och svartpeppar... mumms så gott till lite kex ikväll :)


Ny tvättmaskin!!!

Var på Elgiganten idag och köpte oss en tvättmaskin till lägenheten, kommer underlätta en hel del!!! Underbart, så tar man det stora och besvärliga i tvättstugan sen. Underlättar ju en del när den lill* kommer. Går ju som åt lite kläder till alla barnen!

Visst e den ganska snygg?! =)


Biltur - Dollar - VD och tidig kväll...

I går tog jag och den lilla familjen, en tur med min pappa till Ljusdal. Åt lite gott, schnitzel med stekt potatis och beasås:) Mumms!
Sen vart det en tur på Dollarstore och kika lite. Hittade väl lite saker, men stora höjdpunkten för lilltrollet R var ju att få träffa, stora älsklingens son, Lilla L. 
När vi kom hem, var jag helt död... men höll mig vaken, var ju tvungen att se på VD kl 20.00.
Efter det, la sig lilltrollet R och jag var inte långt efter kan jag lova... Till älsklingens besvikelse verkade det lite som.
Sen i natt... Jösses, vette tusan vad jag höll på med, klädde på mig och skulle gå ut och gå!!! Bara sådär, men ångra mig lika snabbt, la mig i sängen med kläderna på och somnade om! Beror detta på graviditeten eller vad?? hahaha Tydligen några hjärnceller som inte riktigt funkade som de skulle inatt helt enkelt!!!
Nu ska vi äta frukost här och se till att älsklingen oxå kliver upp, för idag ska vi på marknad i Timrå!



Inte smakade det mumma iaf :(

å, nu har jag börjat med kuren... "Blutsaft", dock efter massa jäkla tjat av min kära sambo skrattar. Men nu är jag iaf igång... å neee det smakade inte direkt mumma, men magen är iaf idag bra och jag hoppas det fortsätter så trots denna behandling :)

Idag har varit en sån dära dag då jag har varit helt KNÄCKT!!! Tvär dog på soffan idag... sov och sov tills lilleman och älsklingen tyckte att jag borde kliva upp. Så bara upp och fixa lite med disken osv... Medans älsklingen somna istället på soffan! skrattar... Gjorde super enkel och latmiddag idag... korv och mos!! Lilltrollet R gillade det iaf!

Nu sitter älsklingen och kollar på AIK när de spelar, skriker som en jag vet inte vad i soffan!!! Lilltrollet R blev lite rädd första gången, som är på sitt rum och försöker städa, efter mycket tjat av mamma dock. Men det blir nog bra när det är klart... då ska ny matta in och fixa till det lite mysigt.

Själv funderar jag på om jag skulle se till och komma ner i sängen, inte ett dugg intresserad av AIK!!! INTE ETT DUGG!!!, så det får gubben roa sig själv med... Eller om man kanske skulle se till och fixa lite med allt annat som behövs göras... tycker inte vi kommer i ordning någongång!!! SUCKAR!!

Hoppas ni andra har en toppenkväll!!!

Jod

Sjuk älskling...

Har precis stoppat om min underbara sambo... han fryser och har ont i hela kroppen, detta efter några dagars "dålig mage"... så fort jag fick på honom filten somnade han in på soffan... till ljudet av Cartoon Network :)


Själv fortsätter jag och plockar upp och rensar... måste ju bli gjort trots foglossningarna man lider av. Men jag mår iaf hyffsat jämfört med älsklingen och lilltrollet R han pysslar på med sitt, kikar på tvn mellan varven och försöker hjälpa mamma så gott det går :)


Vilken natt!!!

Utanför har det blåst och stormat nått otroligt... var liiite svårt att somna, men det gick till slut. Men varje gång man ska vända sig, har det smärta till nått så kopiöst!!! SÅ "försökte" ligga så still jag bara kunde. Därför vart det lite orolig sömn inatt och känner mig faktiskt otroligt pigg idag, trots detta.

Lilltrollet R väckte mig vid halv 7 tiden, hade ju råkat hända en lite "olycka" i sängen... stackars liten :( Försökte få honom att somna om i våran säng, men icke... han ville inte helt enkelt och kände väl sig för pigg. Så skicka in han och leka på sitt eget rum ett tag och halvslummrade liten stund till. 

Har precis ätit frukost, så nu blir det att fortsätta rensa och pocka upp saker... 

Ha en underbar dag allesammans!!!



Fångad av en stormvind....



Snacka om att det stormar ute!!!

Det smäller och slår överallt... och när man var ute, ja då kunde jag nog bara fällt ut armarna och lyft!!! Skrattar



Det var ju otroligt...

... vad saker man sparar på sig under åren...

Var ner till pappsen idag och kikade nere i fråden som jag fyllt upp innan jag flyttade till Norbotten. Åh HERREGUD är nog bara förnamnet... så blev att vi rensade ur lite ur pappas fråd, och får ta lite mer senare... Blir nog en hel del som ska säljas och ges bort. Men HUR LYCKAS MAN???!!!

Kände mig typ såhär idag!!! SKRATTAR!!!!


Efter en lång dag i källaren i Nolby, får det bli en latstund i soffan tror jag... tycker FAKTISKT att jag förtjänar det.

Stackars underbara goa älsklingen som fått bära och sprungit i trapporna hela tiden!!
DU ÄR BÄST OCH JAG ÄLSKAR DIG SÅ OTROLIGT MYCKET!!!
Förlåt att jag e liiiite jobbig mellan varven ;) fniss
Puss till N.L MIN UNDERBARA SAMBO!!!


Blir en tur till Moffen...

... ska se till och komma oss iväg till lilla moffen och kolla nere i fråden. Massa saker där som ligger och skräpar... ska se vad som ska slängas och skickas iväg till bättre behövande. Kan inte tänka mig att det blir så mycket jag vill ha kvar... Funderar på å starta en sida, där jag kan sälja mina saker... Vad tror ni om nått sånt?!

Men nu först ska jag plocka in i garderoberna det som är sorterat idag... 


Kan inte låta bli...

...att titta på "En unge i minuten"


Men samtidigt så skrämmer det skiiiten ur mig att titta på det.

VARFÖR?!

Jag får världens panik, när jag tänker på min kommande förlossning.
Vet att det är det bästa som finns, att få vara med om när det lilla miraklet föds.

Men jag är livrädd att denna förlossning ska bli jättejobbig och idags läget, känner jag inte alls för den kommande stunden.

Ja ni kanske tycker att jag e lite konstig och knäpp som tänker så, men de tidigare två förlossningarna jag gått igenom, har ju bara som "pang - klart" och kanske borde jag inte vara så himla rädd och osäker. Men jag är så rädd att jag ska få en långdragen, smärtsam och hemsk denna gången.

TOKIGT!! Jo, jag vet!!!!

Försöker slå bort tanken och tänker att de kommer nog gå hur bra som helst trots allt...
Lura sinnet lite ;)

Nepp, nu blir det att lägga sig... upp med tuppen imorgon, då lilltrollet R kliver upp :)



Ska prova nått annat...


Har hört att det inte direkt smakar hallon av denna dryck... men får det mig att öka järnet i kroppen, slipper må illa och kräkas... då kör jag vare sig det smakar prupp eller bäääk!

Aldrig mer Järntabletterna...

Säger bye bye och tar hellre min trötthet... för de dära tabletterna tar jag inte igen... Jösses vad dålig jag vart, otroligt, har inte varit med om liknande alltså... Diarée och kräkningar, frossa, svettningar och nu när det börja lagt sig, så har ett fruktansvärt illamående kommit... som ligger där och trycker hela tiden... FÅR PANIK!!! Minsta lilla jag rör mig eller försöker göra nått åt röran som blivit här hemma, svettas jag apa och vill bara kräkas på plats. Hoppas bara och ber till gudarna att det ska släppa snart.

Lilltrollet R har varit hos sin pappa i helgen och tur var väl det nu när detta bröt ut och han har faktiskt varit där idag med. Tack pappa J för att du tog en extra dag med lilltrollet =)

Stortrollet har iaf varit här i helgen och vi har kikat på film och myst mycket i soffan, han tyckte det var otroligt skoj med dataspel iaf skrattar... som han faktiskt fick sitta och spela en del medans han var här. Bara synd att jag vart dålig, för planerna var ju att vi skulle åka ut och åka snowracer, eller som stortrollet säger "bobb". Får hoppas det är liiiite snö kvar när han kommer nästa gång istället, så får vi passa på å åka då. 

Nepp, nu får det vara slut på data sittandet ett tag, försöka ta mig ann disken och sen äta. Gubben gör baconröra och pasta. Lilltrollet ska ner i badet... och sen blir det nog lite soffmys innan han ska nattas. Så blir inte att försöka ta det lugnt inte... 

Tills vi hörs och ses... Kram å Kärlek till er alla <3

"Detta var ingen hitt för min mage kan jag ju lova!"

Väntar på...

Jag kan INTE få nog... vet INTE varför, men allt som har med Vampyrer, varulvar osv... det tilltalar mig på ett skrämmande sätt... HELT OTROLIGT!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lilltrollet R har åkt till sin pappa för helgen och stortrollet K är här hemma med oss i helgen. Han tycker det är skönt att få vara lite "ensam" med mamma lite :) Ikväll blir det lite fredagsmys såklart, ostbågar och cola står på schemat, men jag vill hellre ha något annat... Vet inte ännu, har sånt fruktansvärt suuuug på nått hela tiden, men hittar INTE riktigt DET ännu... allt som är sött och sliskigt är höjdaren :D
Nej, nu får ni ha en underbar kväll allesammans, så hörs vi och syns vi en annan dag!!!

ALIEN - Attack!!! *asg*

Tror det var HUNDRA år sedan jag skratta så hemskt mycket som jag gjorde i natt!!! Skärmde skiiiiiten rent ur sambon med råge!!! Askul!!! Kunde inte sluta skratta hur mycket jag än försökte...



Det går inte riktigt att beskriva i ord, men minnet av det kommer att leva kvar MÅNGA år!!!!







Ska försöka förklara i ett senare inlägg, men bara tanken på det just nu får mig att skratta... så kan inte koncentrera mig på att skriva mer!!!



Bra premiär...

Tyckte verkligen om kvällen igår:) Två bra premiärer! Först Gray´s säsongspremiär och sen Off the Map. Den första har man ju som följt lite sådär mellan varven, så de personligheterna kände man sen innan. Det jag uppskattade mest igår var faktiskt den underbara humorn och omtanken i Off the Map. Jag både skratta och grät en skvätt! Kan iofs ha med hormoner att göra, men är nog lite för blödig i vanliga fall oxå ;)


Nu ska här ätas frulle, sen blir det att ta det lugnt ett tag, innan det blir ny träff med barnmorskan. Idag står mätning av magen på schemat och lite sånt.
Men tills vi hörs igen!!!

Nu inväntas....


Älsklingen är i bakartagen igen!!!

Någon som fått mersmak av att baka... Älsklingen gör syltkakor nu, med blåbärsylt =)

Själv tog jag ett behövligt varmt och avslappnande bad istället... Så fruktansvärt skönt!


Nu badar lillen och jag ska börja förbereda för middagen... Idag står det chili con carne a´la Jill på menyn.




Kakmonstret i mig får inte nog ;)

Blåbärskakorna som älsklingen gjorde idag :) Kanske inte det vackraste, men säkert så underbara :)
Nougatkakorna... de få som är kvar :P Där gick det undan kan jag lova... *knaper knaper*
Chokladrutorna som smakar apgott!!! Recept kommer senare, om ni vill testa!

Nougat kakor

Jättegoda små rackare!

125g Mjukt smör
1dl Farinsocker
2½ dl Vetemjöl
Forma till en längd på ca 25 cam och kyl den i 1 timme.

70g Nougat

Skär den i 24 delar

Ta ut degen och skär längden i 24 delar även den

Platta ut degebitarna och lägg en nougatbit på varje, rulla till kulor.

Grädda i 10 minuter i 200grader

Låt svalna på plåten och ringla sedan smält choklad över kakorna.


Hoppas ni kommer njuta lika mycket av dem som vi gjorde :P

dagen igår...

Igår trodde jag verkligen att jag var döende!!!

Så himla ont i hela kroppen och trött som aldrig förr... 

Vilade, eller rättare sagt somnade och medans jag låg där i sängen och bara va, bakade mina grabbar här hemma. Jättegott vart det!!! Mummsfillibabba!!!

Kommer sätta ut receptet senare, även på de kakor vi bakade under förrgår... Tror ni kommer gilla dem alltså!

Nu ska jag se till att rycka upp mig, så det blir nått gjort idag, även om jag helst bara skulle vilja gå och lägga mig igen... Så himlans trött konstant!!! Ge mig energi någon!!!


Utanför samhället!!!

Så ser mitt liv ut just nu!! Jisses vad jag blir irriterad på det svenska samhället!!!

När jag pluggade till kock (2,4år), försvann mina dagar från Alfakassan, vilket resulterade i att jag numer inte har rätt till ersättning ifrån dem. Eftersom jag inte har en arbetsinkomst från de senaste 2 åren. 

Ekonomiskt stöd får jag inte söka från socialstyrelsen, för eftersom jag är sambo numer, så ska han försörja mig!!! Suckar. 

Blev sjukskriven idag pga mina foglossningar, men Försäkringskassan anser inte att jag har rätt till ersättning, då jag inte är anställd eller sjuk från något jobb. Jag går ju ändå bara hemma. 

Läkaren säger att jag är för sjuk och kan få men senare om jag går ut i jobb med foglossningarna.

Så vad säger man... Jag är helt enkelt utanför samhället!!!

KAN MAN BLI LITE MER LESS?!

Rättelse!!!

Tack Sanne för att du uppmärksammade det hela skrattar....

Jag vägde nu sist 78kg... så från 87kg så blir det lite kilon ner, på torsdag är nästa vägning... får väl se om jag gått upp då eller om jag fortfarande går neråt. 

Med trollet K gick jag upp 1 kg under hela graviditeten och med trollet R gick jag ner 9kg under hela den gågna tiden... så vi får väl se vad som händer under denna tid!!!

Åh vad härligt det är med foglossningar!!!

Idag blir det en tripp till lokala vårdcentralen för att kika lite på mina foglossningar. Inte skönt... men vissa dagar är ju bättre än andra. Problemet är bara... hur fasiken ska man jobba som kock fram till förlossningen, gå hela dagarna och jobba på, med denna värk.

Tänkte att kanske sånt dära foglossningsbälte skulle kunna hjälpa och lite sjukgymnastik.
Vad tror ni om det?! Bättre det än att vara sjukskriven kanske?! Men får väl se vad läkaren säger idag.
Önskar er alla en underbar vårdag!!

Graviditeten = Bantningskur!?!?!

Verkar inte bättre... För när jag gick in i denna graviditet, så vägde jag faktiskt.. hör och häpna... 87kg!!! Jopp, jag var en sån där "liten tjockis"... Själv vill jag väl egentligen kalla det för "liten och go" ;)


I fredags var vi och skrev in oss på mödravården här i Sundsvall. Och numer finns det ju ingen här ute fär vi bor, så vi får åka ända in till centrum för att ta oss till MVC. Och ska jag nu efter första mötet göra en liten värdering, så saknar jag verkligen syster Greta och mödravården i Övertorneå!!! Det är lite mer familjeärt. Här kändes det faktiskt lite stelt och konstigt... får man säga så??!!


Men iaf så skulle de ju då ha uppgifter om hur familjeförhållandena såg ut idag, tidigare liv, sambons uppgifter, alkoholvanor och tobaksvanor. Å ja... visst jag skäms lite att säga det, men jo jag röker ännu. Dock mindre än innan, men ändå. Och nej, jag har inte rätta viljan eller orken att sluta... så SNÄLLA.... jag har redan hört massor av olika berättelser, folk som dömmer mig och massa sånt. Och ärligt... jag orkar fan inte mer av det. Så INTE ett ord!!!


Enligt den såkallade sista mensen, så ska jag ha den 17 juni och enligt ultraljudet ska jag ha den 29 juni. Så någon gång där imellan ska jag föda barn!! Detta har skapat hejvilt gissande när bebben ska komma, och det kan de ju få roa sig med skrattar. Får ni gärna göra oxå om ni känner för det. Det andra de gissas massor om är ju könet på bebben. För det har vi inte tagit reda på heller. Så datum och kön är den stora frågan runt om i vänkretsen. Ska bli kul å se vem som har rätt ;)


Själv tror jag på att det blir en "kickboxer" för magen hoppar å studsar åt alla håll som "den" kickar där inne. Tror det är tidiga rymmingsförsök skrattar. Ibland hoppar verkligen magen så pass att jag tror tom att jag ska flyttas runt i soffan. Ganska kul att se på!


Nåja, blodtrycket var som de kallade det "otroligt bra" och även blodsockermätningen var "såååå otroligt bra" (4.0 efter att ha druckit en hel del cola", så verkar som jag mår TOPPEN!!! skrattar. Och ärligt det gör jag ju egentligen, bara smärtan som gör att det blir jobbigt. Kanske lite tröttheten med, men det blir nog bättre... POSITIVITET!!! (Iaf så försöker jag ;) )


Ni som undrar lite om bebben där innen: Jo, den ska må jätte bra, som de säger. På torsdag ska vi mäta magen och se hur stor bebben är och hjärtljuden hittills har legat mellan 159 och 172 hjärtslag. Jag tyckte det var otroligt högt, men enligt sjukhuset, där jag var senast och lyssnade, skulle det vara så normalt så. (Grabbarna K och R låg ju bara på 135 - 145 ungefär) så kanske inte konstigt att jag tyckte det var högt skrattar.


Det var lite om graviditeten och uppdatering sker väl kanske på torsdag, kanske tidigare om det skulle hända nått. Men tills dess... Slut bebbetalk tonight!!!

Söndag = Slut på helgen!

Om några timmar är helgen verkligen över, tycker den rann iväg som smör i solsken!!! Fort som bara den har det ju gått! 

Dagen började med att jag kikade på klockan redan vid 7!! HELT OTROLIGT!! När man kan ha sovmorgon och verkligen njuta av den. Men jag gav inte upp, la mig igen och somnade faktiskt om, men vid halv 10 då klev jag faktiskt upp. Blåsan var ju överfull och en liten som kickade på den hela tiden... hade jag inte gått upp, hade det blivit en syndaflod i sängen. Tror inte min sambo hade uppskattat det!!!

När frukosten var intagen, så blev det en tur till lillebror M och låna en liten slant av honom. Gulliga lillebror:)
Sambons lön från Norge väntar på sig lite, så man måste ju som ibland låna, även om det tar emot.

Så iväg och inhandla mat så att det räcker en bra bit framöver, men också bakingredienser... För imorgon ska lilltrollet R och jag ha en bakdag! Vi ska göra special Brownies och Nougat kakor :D Mummsfilibabba är nog det enda jag kan säga!

Under tiden vi roar oss med det, ska jag skicka sambon på massa ärenden... sortering och bärning av kartonger till förådet! Men kan ju tänka att han kommer sitta vid datorn en hel del med ;) Fniss

Vid 15 tiden kom trollet K med sin pappa M och umgicks lite. Sambon och pappa M satte sig vid datorn och kollade på massa "tok" klipp på någon sida och skrattade gott mellan varven. Bra att de kommer överens de två iaf...
Själv så plockade man ju upp alla varor från påsarna, sen vi handlat, pratade med trollet K och myste med honom i soffan en stund. Sen hämtade stora killarna "bobben" som trollet K säger om snowracern. De ska ju ha friluftsdag på skolan på fredag och då skulle han ha med sig den till Nolbybacken.

Precis när trollet K skulle åka hem, så kom lilltrollet R hem efter en helg med sin pappa J. Surrade lite med J och sen satte jag igång med disken, sambon med maten och trollet R satte sig framför tvn och kikade. 

Idag vart det tacos i pita, vilket inte var helt så dumt, ganska gott faktiskt. Enkelt och tar inte allt för lång tid när man är riktigt hungring. Efter det satte jag och trollet R oss framför bollibompa och myste, medans sambon satte sig och spela vid datorn. Sen blev det ju badning och sen nattning för trollet R. Och idag är en såndär dag, då det tar otroligt låååång tid att komma till ro och sova!! suckar... Men han somnar väl tillslut. 


Mia besök :) och Melodifestival

Igår kom Mia på besök :) Så otroligt roligt att träffa henne efter dessa år! Å sen också få träffa hennes små flickor, tvillingarna Lilly och My. Otroligt söta ungar <3
Sen var det ju melodifestivalen igår... Eric Saade vann ju såklart, var ju som väntat, men här hemma hade vi hoppats på annan vinnare. Vi ville ju att Nicke Borg skulle vinna, gillade den låten mycket faktiskt. Men det gick ju inte hem hos tonåringarna där hemma. Å tydligen tyckte inte europa om den heller... trist!
Och vad var det för nytt att resten av europa skulle vara med å bestämma vårat bidrag!? Hur kom det sig att de skulle vara med? Var det Krister Björkamans belut? Inte var det väl iaf vi väljares beslut?!

Alltså, nu ska vi inte vara sån... Jag är INTE alls någon HATARE av Eric, eller så... Detta var bara ett litet sätt att visa vem vi hejade på!!! skrattar

Ny start för bloggen - Ny start för livet!

Precis så är det!
Både här på bloggen och i mitt liv, gäller just nu nystartande.
Vi kan börja med bloggen.
Efter en hel del funderingar om jag skulle fortsätta blogga eller helt enkelt bara lägga ner det hela, så rensade jag bort gamla inlägg, tog bort bloggar och tog beslutet att jag ville börja om helt och hållet! Så från och med nu, får ni läsa här, för att ta del av mina tankar, funderingar, känslor, min vardag, goda recept, min syn på saker som händer och min graviditet sålart!
-------------------------------------------------------------------------------
Nystart i livet har det ju också blivit.
Har ju precis blivit utexaminerad KOCK!!! Ganska skönt och extremt roligt att ha det på papper och fått uppleva den otroliga resa som det faktiskt har varit, till att kunna säga "Jag är kock". ÄNTLIGEN!! skrattar.
Dock till det tråkiga, så är jag en arbetslös sådan!! :( Mindre skoj! Har försökt att få ett bra jobb, men som gravid, tar det emot för arbetsgivare att anställa. Vilket jag faktiskt kan förstå ändå. Så nej, jag är absolut inte arg på någon eller något företag.
Däremot lite besviken, att de inte kan ge en liten chans iaf. Att visa att bara för att min mage växer, så stannar ju inte jag upp och inte kan göra god mat för den saken skull. Men detta betyder INTE att jag ger upp, ska under veckan som kommer nu, se till och åka runt på olika lokala restauranger här och se om de ev behöver någon extra, för det är ju bättre än ingenting alls! Hoppa in lite där man behövs. Vi får se hur det går!
-------------------------------------------------------------
Sen är jag ju gravid, med mitt tredje barn!
Helt otroligt faktiskt. Hade ju fått besked om att jag inte skulle kunna få fler, pga allt för ärrad livmoder osv... Men här sitter jag och inte blir jag direkt smalare ;) skrattar
Just nu kommer jag inte skriva så mycket om detta, men kommer inlägg senare, där jag skriver mer om just graviditeten osv. Men tills dess får ni en lite bilder iaf :)
-------------------------------------------------------------------------------------
Lite annat som också är nytt!
- Har ju en underbar sambo numer, som jag älskar så otroligt mycket. Tack min finsaste N för att du dök upp i mitt liv, när jag minst anade det!
(Ett inlägg om dett kommer senare det oxå ;) var så säker)
- Vi har flyttat ifrån den lilla byn Övertorneå och bosatt oss i Sundsvall. En flytt som jag aldrig kommer att glömma. (kan berätta mer i ett annat inlägg)
Så jo, jag ser mitt liv just nu som i en nystart i livet!!!
Och nu får det vara bra för detta inlägg... men vi hörs snart igen!

Lillasyster <3

Tack så jättemycket lillasysteryster!!! Du är guld värd, älskar dig!

Puss å Kram // storasyster Jill

Hej Jill!

Hoppas att du blev lite nöjd över din nya design i alla fall?

Puss och kram
systeryster Linnéa

RSS 2.0